Saab 9-3

In de Saab 9-3 zijn uitsparingen aanwezig waar voetverlichting in geplaatst kan worden. Er zijn 2 mogelijkheden vwb de bedrading: 

Bedrading is aanwezig 
Het aansluiten van voetverlichting is eenvoudig als de bedrading aanwezig is. In dit geval bevindt zich aan de bestuurderszijde onder in het dashboard een stekker en aan de rechterzijde in het dashboard onder het handschoenenkastje een tweede stekker. In wezen hoef je alleen maar het roostertje boven de pedalen los te schroeven en het handschoenenkastje te verwijderen om de lampjes te plaatsen (voor handschoenenkastje verwijderen zie de beschrijving bij de werkzaamheden "bedrading is niet aanwezig"). Voor de positie van de stekkers zie de tekeningen hieronder.

Bedrading is niet aanwezig
Als er geen bedrading aanwezig is, dan hebben we een geschakelde min en een plus nodig. De plus takken we af van de plus naar het handschoenenkastje (zit in dezelfde stroomgroep). De geschakelde min kun je aftakken bij de binnenverlichting. Gebruik wel ledlampjes in de voetverlichting en in de originele plafondverlichting om te voorkomen dat er te veel stroom wordt afgenomen.

Om te beginnen zul je eerst wat zaken moeten aanschaffen, je hebt 5 stekkers nodig die op de aansluiting van je verlichting passen, één verbinder (eerste afbeelding rechts) en één stekker als op de meest rechtse foto. Verder ongeveer 2 meter dubbeladerig snoer en één enkeladerig snoer van ongeveer 2 meter. De binnenverlichting van een Opel Astra (als bij de beschrijving van de instapverlichting) past precies in de al bestaande uitsparingen.

Demonteer het handschoenenkastje, draai de 5 schroeven los en trek het handschoenenkastje er een stukje uit. Koppel de binnenverlichting los. Neem de slang van de ventilatie los (alleen ACC) en verwijder het kastje. Verwijder de bekleding van de rechterraamstijl. Klik het airbagplaatje los en draai de achterliggende bout uit de raamstijl. Je kunt daarna de bekleding loswrikken.

Verwijder het paneel boven de voetpedalen door de 2 schroeven op de aangegeven posities (links) los te draaien. Verwijder hierna het achterste doorzichtige deel van de plafondverlichting. Trek de 1-aderige draad vanaf de binnenverlichting via het plafond naar de rechterraamstijl. Breng de draad via de kabelboom naar beneden tot onder het dashboard. Zorg dat hij niet om of over de airbag loopt. Sluit het draad met behulp van de verbinder aan op de rood-groene draad van de stekker in de plafond verlichting.en/of blijdschap onder je portier.