Saab 9-3

Bij de eerste 9-3 produkties gebeurt het dat er water via het interieurfilter in de ventilator kan komen of dat er condens ontstaat waardoor de ventilator op de langere duur problemen krijgt. Saab heeft hier een modificatie op uitgevoerd dmv een kap boven het huis van het interieurfilter. De kap is te verkrijgen bij de dealer.

Zet het contact aan en zet het vervolgens weer uit. Beweeg het ruitenwisserhendel naar beneden totdat de ruitenwissers verticaal staan en laat het hendel los. De ruitenwissers blijven dan staan (zie linkerfoto) Open de motorkap en neem de rubberstrip aan de bovenzijde van het schutbord los tot aan de ruitenwisser in het midden. (passagierszijde, rechter foto)

Verwijder de ronde bekledingsklem van de plastic afdekkap (druk eerst het pennetje in) (linkerfoto), haal de kap uit de rand bij de voorruit en buig de kap voorzichtig omhoog. Ondersteun de kap aan de linkerzijde met een lange schroevedraaier (of zoiets) zodat hij open blijft staan (rechterfoto). Je ziet nu het filter.

De fankap is eenvoudig te plaatsen, eigenlijk wijst het vanzelf. Hij past precies boven het interieurfilter, de linker en rechterzijde moet je iets omlaag buigen.