Saab 9-3

De contactsleutel van de 9-3 is een electronisch geprogrammeerde sleutel. Een nieuwe sleutel kan aan de auto worden gekoppeld echter, er moet wel een werkende sleutel aanwezig zijn. Het advies is om, als men maar één sleutel heeft, een reservesleutel bij te laten maken.
In de onderstaande tabel vindt je nog wat meer bijzonderheden over de sleutel.

Er kunnen maximaal 5 sleutels tegelijk gekoppeld worden aan de auto. Het is mogelijk om te controleren hoeveel sleutels er geprogrammeerd zijn en welke sleutel in gebruik is.
Steek de sleutel in het contact en draai het contact in de stand "ON" (niet starten)
Druk binnen 30 seconden, vlak na check OK in het SID meer dan 2 seconden op de knop  

Op het SID verschijnt een melding met:
Aantal aangemelde sleutels en welk sleutelnummer op dat moment is aangemeld.
  

Een defect aan de printplaat in de sleutel zorgt er voor dat de sleutel niet altijd werkt. Het vervangen van de sleutel is de enige oplossing. Een verbeterde sleutel is geintroduceerd vanaf VIN nummers 46019651 en 41063613. Om te zien of je in het bezit bent van een verbeterde sleutel, maak de sleutel  open en bekijk het number aan het einde onderaan het huis. Daar staat een serienummer (b.v. 316-C-309) . Het eerste nummer heeft te maken met de produktie datum (316 in het voorbeeld). Als dit nummer hoger is dan 425 dan geeft dit aan het een verbeterde sleutel is.

Als de afstandsbediening te vaak buiten het bereik van de auto wordt bediend dan kan het voorkomen dat de afstandsbediening niet meer werkt. Open de deur met de noodsleutel en stop de sleutel in het contact. De sleutel wordt hierdoor weer herkend waarna de afstandsbediening weer normaal zal functioneren.

Als beide sleutels plotseling niet meer werken verwijder dan zekering 2 uit de zekering kast links in het dashboard en plaats de zekering weer. Als het probleem terug komt moet er waarschijnlijk een software update worden uitgevoerd door de dealer.