Saab 9-3

Passagiersstoel verhogen

In veel uitvoeringen van de Saab 9-3 heeft de passagiersstoel geen hoogte verstelmogelijkheid. Met dank aan Meinhard Fidde heb ik een beschrijving opgenomen van een manier om de passagiersstoel net behulp van U-profielen 22 mm hoger te zetten dan standaard. 

Er moeten 4 verhogers worden gemaakt, de verhogers zijn gemaakt van een stalen U profiel 22x22x2 mm. Verder heb je nog 10 bouten van M8x13 mm nodig. (Lengte incl. kop 18 mm)

Voor de bevestiging van de stoel heb ik gekozen voor M8x13 mm. Lengte incl. kop 18 mm. Zet de bouten in de U profielen zoals op de foto's is aangegeven. Het van binnenuit indraaien van de bouten is een wat lastig maar met wat geduld dan lukt het wel.
 
De gaten aan onderzijde van het u profiel (9 mm) zijn te groot maar levert de noodzakelijke tolerantie bij plaatsing. De profielen (verhogers) worden tussen de stoel en het originele frame geplaatst.

Draai alle moeren waarmee de stoel aan het frame is bevestigd los. Plaats dan eerst de verhogers op het frame (draai de moeren niet helemaal vast) en plaats daarna de stoel. Draai eerst de bouten aan de stoelvast, daarna de bouten van het de verhogers op het frame.

Na plaatsing staat de stoel hoger en 16 mm meer naar achteren
De werktekening kun je hier downloaden.