Saab 9-3

Park Assist Audio Mute

Het geluid van de Park Assist is niet heel erg sterk. Als muziek luid wordt afgespeeld dan overstemt de muziek het signaal van de Park Assist. Dit is op te lossen door gebruik te maken van de bestaande mute, de audio beschikt over een mute-ingang ten bate van de telefoonaansluiting.

Eerst moeten er een aantal zaken aangeschaft worden. Je hebt nodig:
Een 2 aderig snoer van ongeveer 30 centimeter, In de beschrijving is hiervoor rood/zwart gebruikt.
Een enkele gele draad van ongeveer 5 meter.
Een 12 volt = maak relais.
Soldeer de 2 aderige draad aan de contacten van de spoel van het relais. Knip vervolgens ongeveer 30 centimeter af van de gele draad en soldeer het korte gele draadje en de lange gele draad aan de contacten van de relaisschakelaar. Isoleer de contacten vervolgens met isolatietape of met vulcaniserende tape.

Verwijder de hoedenplank en het linker zijpaneel boven de achterbank. Je ziet een zwarte stekker waarvan de kabelboom naar het linker kofferbak scharnier gaat en de aarde van de achteruitverwarming (rode cirkels). Bevestig de rode draad van het relais aan de groene draad in de kabelboom die van de zekeringkast naar de stekker loopt (gele pijl), deze draad is de + van de achteruitverlichting. Bevestig de zwarte draad en de korte gele draad aan de aarde-aansluiting van de achteruitverwarming (kabelschoentje). Bevestig het relais met bijvoorbeeld dubbelzijdig klevend tape in de buurt van de stekker op een dusdanige manier dat bij het terugplaatsen van de bekleding het relais niet knel komt te zitten (er is ruimte genoeg). Geleid de lange gele draad via de afdekplaten van de linker dorpels naar voren en vervolgens naar het middenconsole (rechterzijde).

Verwijder het rechterpaneel van het middenconsole en geleid de gele draad naar de telefoonaansluiting (TEL1 of 735 connector). Als je daar een beschrijving voor nodig hebt, kijk dan even op de volgende link Saab Docs,

Sluit vervolgend de gele draad aan op de gele draad van de telefoonconnector of, als je al een carkit hebt gemonteerd, op de mute kabel van de carkit. Test de installatie, als je nu (contact aan) de versnelling in de achteruit zet dan verschijnt er telefoon in de SID, de audio zwijgt en het alarm van de park-assist is duidelijk hoorbaar. Zet alle kabeltjes even goed vast met kabelbinders (tie rips), plaats de panelen en de hoedenplank weer terug.