Saab 9-3

Stabilatorstanglinks Krakende rubbers

Stabilisatorstang droplinks vervangen

De verbindingsstangen tussen veerpoot en stabilisator stang kunnen een rammelend geluid in de voorwielophanging veroorzaken. De oorzaak licht in de rubbers van deze stangen. Vervangen is relatief eenvoudig. Krik de auto omhoog en verwijder het voorwiel. De veerpoot is nu goed zichtbaar.

Verwijder de bouten van de verbindingsstang. Er is er één aan de veerpoot bevestigd en één aan de stabilisatorstang. Als de bout in het rubber meedraait plaats dan een steeksleutel tussen het rubber en de steunen. Verwijder de verbindingsstang en plaats een nieuwe in omgekeerde volgorde.

Krakende rubber stabilisatorstang

Krakende geluiden in voorwielophanging Een veelgehoorde klacht is een krakend geluid in de voowielophanging. Dit komt vooral voor bij het rijden over verkeersdrempels. Als het kraken optreedt wanneer beide wielen tegelijkertijd inveren (verkeersdrempels etc) dan is de meest voor de hand liggende oorzaak de rubbers van de torsiestang. Vooral bij koud weer kunnen ze nogal luidruchtig zijn. Mogelijke oplossingen:
Als de rubbers niet versleten zijn, demonteren, invetten met een watervast vet (niet agressief voor rubbers)en weer monteren,
Als rubbers versleten zijn, demonteren en vervangen,
Inspuiten met bijv siliconenspray of teflonspray (tijdelijke oplossing).