Saab 9-3

Het is mogelijk dat er lekkage optreedt via de aansluiting van het huis van het interieurfilter op de carrosserie. De pakking is hiervan de oorzaak. Er is een oplossing bij de dealer en kitten is ook een mogelijkheid. Ik heb gebruik gemaakt van een iets dikkere pakking en deze zelf op maat gemaakt.

Zet het contact aan en zet het vervolgens weer uit. Beweeg het ruitenwisserhendel naar beneden totdat de ruitenwissers verticaal staan en laat het hendel los. De ruitenwissers blijven dan staan (zie linkerfoto) Open de motorkap en neem de rubberstrip aan de bovenzijde van het schutbord los tot aan de ruitenwisser in het midden. (passagierszijde, rechter foto)

Verwijder de ronde bekledingsklem van de plastic afdekkap (druk eerst het pennetje in) (linkerfoto), haal de kap uit de rand bij de voorruit en buig de kap voorzichtig omhoog. Ondersteun de kap aan de linkerzijde met een lange schroevedraaier (of zoiets) zodat hij open blijft staan (rechterfoto). Je ziet nu het filter.

Buig de klemmetjes opzij en verwijder het filter. 

Links en rechts in het filterhuis zie je twee klemmen, maak deze los en verwijder het filterhuis. Maak het huis schoon en verwijder aan de achterkant de oude pakking

Bevestig een nieuwe pakking op de achterzijde van het filterhuis. Ik heb flexibele waterdichte afdichting uit de bouwmarkt gebruikt. Er wordt ook wel eens kit gebruikt ipv een afdichtingsstrip. Je kunt natuurlijk ook een nieuwe afdichting bij de Saab dealer halen. Bevestig alles in omgekeerde volgorde.