Saab 9-3

De Saab 9-3 heeft aan de onderzijde van de portierbekleding de mogelijkheid om instapverlichting aan te brengen.

Benodigdheden. De bedrading is bij de meeste wagens al voor een groot deel aanwezig. De lamphouders zelf zijn te koop bij de sloop, de binnenverlichting van een Opel Astra is identiek aan de benodigde lamphouders van de instapverlichting. (Tip, neem het lampje van de kofferbak mee als voorbeeld) Verder heb je drie pinnetjes (zie onderste afbeelding rechts) nodig voor de in de portieren aanwezige stekkers. (Zijn bij alle GM dealers te verkrijgen). Natuurlijk heb je ook wat 2-aderig snoer nodig en 4 kabelschoentjes om het snoer op het lamphoudertjes aan te sluiten.

Verwijder de binnenbekleding van de deuren conform deze handleiding. Koppel alle stekkers en de kabel van de portierbediening los. Aan de onderzijde van de bekleding zie je waar de verlichting moet komen. Met behulp van een scherp mes kun je de uitsparing uitsnijden en eenvoudig pas maken op het lampje.

Rechterportier Aan de binnenzijde van het rechterportier hoort de stekker van de aansluiting te komen. De stekker is al aanwezig en is bevestigd aan het kabeltje dat vanaf de de kabelboom naar beneden loopt. Er zitten echter geen pinnetjes in de stekker. Die moeten we zelf straks aanbrengen. Neem 2 pinnetjes en bevestig ze aan een 2 aderig snoer (origineel moet je ze klemmen maar je kunt ze ook solderen). Breng de pinnetjes vervolgens aan in de originele stekker op positie 6 en 7. Positie 6 is - en positie 7 is +. (Duw ze er in vanaf de achterzijde van de stekker met een klein stevig schroevendraaiertje). Bevestig de kabelschoentjes aan de andere zijde van het snoer en breng alle componenten aan zoals op de foto links.

Sluit hierna alle stekkers en de kabel van de portierbediening weer aan en bevestig de portierbekleding conform de beschrijving op Saab docs.

Linkerportier In het linkerportier is het net even anders. Hier loopt vanaf de stekker een klein kabelboompje naar de bediening van de centrale vergrendeling. Neem een 2 aderig snoer en plaats het laatste pinnetje aan de + zijde van het snoer. Plaats het pinnetje in positie 7 van de stekker. Maak het zwarte kabeltje dat geplaatst is in positie 6 een klein stukje kaal en soldeer de - zijde van de tweeaderige kabel hierop vast. Isoleer vervolgens met vulcaniserende tape. Plaats aan de andere zijde van het 2 aderige snoer de kabelschoentjes en bevestig het snoer aan het lampje. Sluit alle stekkers en de kabel van de portierbediening weer aan en bevestig de portierbekleding conform de beschrijving op Saab docs.

Kijk als laatste vol verbazing en/of blijdschap onder je portier.