Saab 9-3

Slot achterportier vervangen

Om het slot van het achterportier te vervangen moet de ruit inclusief het ruitframe worden verwijderd.

Verwijder de bekleding van de deur, gebruik eventueel de methode zoals aangegeven in de beschrijving op Saabdocs Verwijder hierna de waterafstotende folie. De folie is op de deur vastgeplakt met een zelfklevende strip. Met een dun mesje is de strip los te maken. Trek niet aan de folie, dan gaat hij kapot.

Verwijder voorzichtig de afdekking aan de binnenzijde van de ruit. Begin onderaan de poot voor het kleine raampje. Beweeg je gereedschap ongeveer in de richting van de pijl.

Verwijder vervolgens het voorste gedeelte van de afdekstrip. Begin ook hier aan de onderzijde. Trek het voorste deel naar achteren toe zodat de strip vrij komt uit de bovenste hoek.

Verwijder de schraaplijst (rode ellips in de tekening). Je kunt deze omhoog bewegen, pas op voor lakbeschadigingen.

Draai het raam omlaag en verwijder het geleiderubber van het raam en het afdekrubber van de voorste raamstijl (rode pijlen). 
Draai de schroeven van de voorste raamspijl los (goene cirkels) en verwijder de raamstijl.

Breng de achterruit omhoog totdat je bij de bouten kunt waarmee de ruit wordt vastgehouden, schroef deze los en verwijder de ruit. Verwijder vervolgens de 4 torxschroeven uit de achterste raamstijl, haal de rubberen geleidestrip uit de raamstijl en verwijder daarna de raamstijl.