Saab 9-3

AUX versterker

De standaard Saab AUX ingang heeft een vrij zwak signaal. Ge├»nspireerd door het idee van Schaap Lemmer (die een aux kabel met versterkertje levert ipv de standaard aux kabel) heb ik een aanpassing gevonden op de bestaande kabel. 

Om het signaal iets te versterker heb ik een doe-het-zelf bouwkitje van Velleman gebruikt. Een universele en regelbare voorversterker (K2572). Dit heb ik vervolgens tussen de stekkers in het middenconsole aangesloten.

Als eerste moet het bouwpakketje in elkaar gezet worden. Volg de meegeleverde beschrijving van het bouwpakketje. 

Het is aan te bevelen om de de printplaat te monteren in een doosje. Ik heb een doosje van 6x12 cm gebruikt.

Demonteer de achterzijde en de beide rechterzijkanten van het middenconsole. 
(Zie voor een beschrijving op Saabdocs) 

Maak de stekker van de originele aux-kabel los (1) en wip de aux aansluiting in het bakje onder de armsteun los.

Bij de automaterialen handel heb ik een stekker gehaald.

Deze stekker met behulp van een mes en een vijl aangepast.

Voor de aansluiting in de stekker geldt: 3 is massa (zwarte draad), 2 en 1 zijn linker en rechter kanaal

Verbind de aansluiting van de aux aansluiting in de armsteun met de ingang van het voorversterkertje,  Verbind de line-out met de auxkabel die naar voren loopt. (verwissel het linker en rechter kanaal niet), hier kun je kleine pennetjes voor gebruiken. De voeding voor het versterkertje kun je weghalen bij de 12V aansluiting in de armsteun, is die niet aanwezig dan bij de 12V aansluiting van de asbak, is die niet aanwezig dan bij de aansluiting van de telefoonvoorbereiding. Als je de stekker van de telefoonvoorbereiding gebruikt, neem dan de geschakelde +12V (pin 10) en de massa op pin 1 (zie tekening hieronder) zodat het versterkertje uit gaat als je de sleutel uit het contact haalt.

Monteer de bekabeling en zet alles vast met tieribs.De kunststof behuizing van het versterkertje kun je met dubbelzijdige tape vastzetten tegen het ventilatiekanaal in het middenconcole (positie 2). Let op dat je het dusdanig plaatst dat het handremmechanisme vrij kan bewegen.

Plaats hierna de zijschotten en de achterzijde van het console terug.